MEGOSZTOM

VII. Tabéry Géza novellapályázat

Az Újvárad folyóirat és a Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja ismét meghirdeti a nagysikerű TABÉRY GÉZA NOVELLAPÁLYÁZATÁT
 
A 2014 óta éves rendszerességgel útjára indított tematikus novellapályázat idei kiírása egyaránt szól pályakezdő és már gyakorló szerzőknek. 
 
A pályázat elsődleges célja, hogy megfelelő publikálási lehetőséget biztosítson fiatal novellaszerzők s mindazok részére, akik rövidprózai munkáikkal értő szakmai értékelés, megítélés alapján kívánnak megmutatkozni a kortárs magyar irodalmi életben, hosszabb távon pedig alkotásaikat nyomtatott és elektronikus irodalmi fórumokon kívánják publikálni.
 
A pályázat felső korhatára: 30 év.
Idén is várjuk gimnazista pályázók jelentkezését a 11. és 12. osztályokból! 
 
A beküldött novelláknak tematikusan a 2021/2022-es évadban az alábbi, Tabéry Géza életművéhez is kapcsolódó gondolatkörök mentén kell megszületniük: (egyenként vagy variálva): 
1. torony; 
2. tél; 
3. rájátszás
 
A kiválasztott tematiká(ka)t kérjük a beküldött novellák előtt MINDEN ESETBEN feltüntetni! 
 
A pályamunkákat a felhívást kiíró két intézmény részéről szakértő zsűri értékeli (irodalomtörténészek, egyetemi oktatók, lapszerkesztők, prózaírók). A zsűri döntése alapján a minősítést elért novellák szerzői elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint:
 
A győztes pályamű 50 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag;
A második helyezett 30 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag;
A harmadik helyezett 20 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag díjazásban részesül.
 
Különdíjat oszt ki a legjobb középiskolás pályázónak az Újvárad folyóirat kiadója, a Holnap Kulturális Egyesület, továbbá a legjobb partiumi pályázónak a debreceni Partium Ház.
 
*
A legjobbnak ítélt novellákat az Újvárad irodalmi és művészeti folyóirat nyári melléklete, különszáma közli! 
 
A pályázatra szerzőnként legfeljebb két novella küldhető be!
 
Egy novella legfeljebb 15.000 karakter hosszúságú lehet: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, másfeles sortávolság, 2,5 cm margó).  A zsűri eleve nem veszi figyelembe a terjedelemhatárt túllépő szövegeket!
 
Nevezési díj nincs!
Beküldési határidő: 2022. március 10.
 
A küldeményen kérjük feltüntetni: Tabéry novellapályázat. A pályamunkákhoz kérjük, minden esetben mellékeljék a pályázó pontos elérhetőségeit!
 
A pályázatok beküldhetők villanypostán ([email protected] címen) vagy hagyományos postai úton az Újvárad címére. (Redactia Újvárad Öradea, str N. Titulescu nr. 1 .)
 
A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egyéves időtartamra, mely révén azok szerzői jogdíj nélkül, magyar nyelvterületen bármilyen formában teljes joggal bírnak a pályaművek nyomtatott vagy elektronikus közzétételében.

A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról vagy visszatartásáról is.
Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2022. májusában.
Admin Ujvarad