MEGOSZTOM

Petőfi 200 – versmondó verseny diákoknak

A költő születésének közelgő 200. évfordulója alkalmából a debreceni Partium Ház és az Újvárad folyóirat kiadója, a Holnap Kulturális Egyesület versmondó versenyt hirdet Petőfi 200 címmel, Hajdú-Bihar és Bihar megyei, 9-11. osztályos tanulók számára. 

A résztvevők két rövidebb lírai költeményt – egy kötelezőt és egy választottat – kell bemutassanak, a kötelező vers címe: Csendes élet

A 2022. május 7-én, szombaton 11 órától a nagyváradi Léda házban kezdődő Bihar megyei elődöntőn legjobbnak ítélt 15 versmondó, – akik jutalma egy hetes ingyenes magyarországi nyaralás – 2022. május 21-én, szombaton a debreceni Partium Házban vesz részt a döntőben, ahol újra előadják a szabadon választott verset. A döntő legjobb előadásait a zsűri különdíjakban részesíti.

A 15 legjobb Hajdú-Bihar és 15 Bihar megyei versmondó július 3-9. között, ingyenes táborozáson vesz részt Királyszálláson (Bakony-Balaton régió), a Nagy-Magyarország Parkban.

Jelentkezési határidő 2022. május 2., hétfő 15 óra, a jelentkezéseket a [email protected] címre várjuk. Kérjük, a jelentkező neve mellett tüntessék fel a résztvevő iskoláját, osztályát, életkorát, valamint a mentoráló tanár nevét és telefonszámát.  

További információ, kapcsolattartás: Simon Judit [email protected], 0770737802.

Admin Ujvarad