MEGOSZTOM

Váci győztes a Tabéry-novellapályázaton

Szerda délután a nagyváradi Léda-házban (igazából helyesen Stern-Brüll ház) adtuk át a Holnap Kulturális Egyesület és a Partiumi Keresztény Egyetem újabb közös Tabéry-novellapályázatának díjait. Az immár egy évtizedre visszatekintő közös pályázat elsősorban középiskolás és egyetemista fiatalokat szólít meg a teljes magyar nyelvterületen, s egyaránt szól pályakezdő és már gyakorló szerzőknek. Elsődleges célja, hogy publikálási lehetőséget biztosítson fiatal novellaszerzők részére, akik rövidprózai munkáikkal értő szakmai értékelés, megítélés alapján kívánnak megmutatkozni a kortárs magyar irodalmi életben.

A beküldött novelláknak az idén is Tabéry Géza életművéhez kapcsolódó témák mentén kellett megszületniük, egyenként vagy variálva. A három megadott fogalom: Régmúlt idők, Credo, Asszonysors volt.

A díjazottakat elsőként Boka László irodalomtörténész, a PKE előadója köszöntötte, röviden felidézve a pályázat eddigi történetét, eredményeit. A szervezők részéről Albu-Balogh Andrea (PKE) és Szűcs László (Holnap/Újvárad) értékelte a pályázatot, majd átadta az okleveleket, könyvajándékokat. A legjobbak pénzdíjban is részesülnek, míg a fődíjas szerzőnek a Holnap Könyvek Kiadó felajánlotta első prózakötetének a publikálását.

A pályázat első díját Cefola Sofia (Vác, Magyarország) vette át, a második díjban a csíkszeredai Baláz Erika részesült, míg a megosztott harmadik díjat Csillag Viktória, illetve Corodi Victor vehette át, utóbbiak mindketten a Partiumi Keresztény Egyetem első évet végző, magyar szakos hallgatói. A rövid díjátadó koccintással, beszélgetéssel zárult.

Gratulálunk a díjazottaknak! Folytatás ősszel, új pályázattal, új Tabéry-tematikákkal!

Admin Ujvarad